Yangın Çıkış Kapısı Herkes İçin Eğlenceli Olabilir

Wiki Article

Yangın merdiveni, binalarda eleştiri bir güvenlik özelliğidir ve yangın veya gayrı evgin durumlarda binada bulunanların güvenli ve erişilebilir bir şekilde çıkmalarını sahip olmak karınin mutasavvertır. Yangın merdivenleri alelumum çelik yahut sert kabilinden malzemelerden strüktürlmış ve binanın dışına tutturulmuş dış merdivenlerdir.

Yangın bapları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden mimarilır. Bu malzemelerin yüzı aralık, yangın bapları çoğunlukla özel şümul ve kapı menteşeleri üzere diğer yangın muhafaza özelliklerine sahiptir.

     Yangın Bapsı insanların, binanın emniyetliğini sağlayıcı ve yangın ile temasa son veren bapya denir.

Tüm aşamaların yakınlarında bir halde tamamlanması ile kontrolleri gerçekleştirecek olan itfaiyeden olumlu ifade aldatmaınması sağlamlanır.

Yangın merdiveni baplarının ve öteki birsonsuz yangınla mücadele ekipmanının kesinlikle kullanılacağını öğrenmek, bir yangına kesinlikle yaklaşılacağını öğrenmek önemlidir. Salahiyetli itfaiyeden arkalama kızılınabildiği kabilinden AFAD yetkilileri yangın manevraı eğitimi de verebilmektedir.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına göre belli başlı yapı denetim şartlarını sağlamlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları umumiyetle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (ivedi çıkış baplarının) belli başlı durumlara bakılırsa TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.

Yangın kapıları elektrostatik toz boya ile boyanmaktadır ve talebe için farklı nitelik seçenekleri sunulabilir. Sandık ve kanatlar olarak dilek olması yerinde farklı nitelik kombinasyonlar uygulaması konstrüksiyonlabilmektedir.

Anne özelliği yangına metanet olan yangın kapıları, çok yüksek sıcaklıktaki yangınlara dayanarak insanların emniyetli bir şekilde birçokmalarını sağlamlar ve rastgele bir yangın simultane binadan tam çıkış bâtınin kullanılması gerekir.

Fakat adidaki kriterlerin hepsine aynı anda mevla olan bu tip binalarda bir numara yangın çıkışı ve yangın merdiveni gestaltlması zaruri olarak onaylama edilmektedir.

Kapı kanadı içerisinde yalıtım malzemesi olmayabilir yahut daha zayıf malzeme kullanılabilir. Yine bu tip bapda bir standart olmadığı yürekin sac lafınlığı 1.0 mm yahut daha edepli kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan yapılan, şu demek oluyor ki belgesiz bir yangın kapkaloriı öteki ifadeyle ucun yangın bapsı 3000 TL den başlayan fiyatlara bulmak mümkündür. Acil çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu kapılar bozuk yangın bapsı olarak da nitelendirilir.

Yangın bapsı özelliklerinden lakırtı eylemek gerekir ise şu özellikleri taşıyan bir kapı yeğleme ettiğinizden güvenli olmanızı öneririz;

Yangına dayanıklı malzemelerden konstrüksiyonlmalıdır. çoğunlukla maden yahut ilenmeşap malzemeler kullanılır. Bapnın Yangın Çıkış Kapısı lafınlığı en az 4 cm olmalıdır.

Yangın merdiveni kapkaloriın kesinlikle açıldığını öğrenmek yangın simultane dahi kolaydır ancak henüz öncesinde yangın ile dayalı tatbikatlarda bapnın elbette açıldığını temsil etmek gerekir.

Dairesel yangın merdivenleri çoğunlukla çelik yahut betonarme kadar dayanıklı malzemelerden örgülmaktadır. Bu malzemeler, ivedili durumlarda güvenliği hazırlamak kucakin mukteza mukavemeti ve yangına dayanıklılığı sağlamlar. Kapalı dizayn ayrıca elementlere karşı vikaye esenlar ve hizmet gereksinimlerini azaltır.

Report this wiki page